Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مشاهده کلیپ پرت کردن صندوق‌های گوجه فرنگی بر روی آسفالت خیابان به وسیله کشاورز بخت برگشته و دست به دست شدن آن در فضای مجازی دل هر بیننده‌ای را می‌آزارد. این روز‌ها کشاورزان زیادی در کنار جاده‌های شوش و دزفول در حال فروش صندوق‌های گوجه فرنگی خود به قیمت‌های ناچیز ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار ریال هستند یعنی هر کیلوگرم زیر ۱۰ هزار ریال!

پای صحبت مجید عباسی یکی از کشاورزان فعال در شوش نشستم او درخصوص شرایط این روز‌های خود گفت: پیش از کاشت گوجه فرنگی مشاغل زیادی نظیر فعالیت در تونل‌های آزادراه خرم آباد - بروجرد و مرغداری را تجربه کرده‌ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه مرغداری باتوجه به افزایش هزینه خوراک مرغ به صرفه نبود، افزود: بعد از ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال ضرر در مرغداری به سراغ کشاورزی و کشت گوجه و خیار در زمین کشاورزی پدرم رفتم.

عباسی که ۴۶ سال سن دارد و متاهل و دارای فرزند است، افزود: با وجود تلاش فراوان ۳ میلیارد ریال از کشت گوجه و خیار ضرر کردم، ولی به توصیه دوستان در سال زراعی جاری برای فرار از ضرر گذشته دوباره ۵ هکتار گوجه کاشتم و تاکنون ۳ میلیارد ریال برای کاشت، داشت و برداشت هزینه کرده‌ام.

او اظهار داشت: با وجود اینکه همراه با هزینه برداشت برای هر کیلوگرم ۶ هزار ریال هزینه کرده‌ام، دلال قیمت هر کیلوگرم را ۴ هزار ریال اعلام کرده که با این وجود باز هم نتیجه این همه تلاشم ضرر است، ضمن اینکه الگوی کشتی وجود ندارد تا کشاورز بداند وظیفه‌اش چیست و کشاورزان بی‌پناه باید با دلالان و مافیا دست به گریبان شوند.

این کشاورز با انتقاد از وضعیت موجود، بیان کرد: برای فرار از ضرر در گرمای بالای ۴۰ درجه در زمین کشاورزی کار کردم، ولی نتیجه آن باز هم ضرر بود؛ گوجه‌هایی که محکوم به نابودی هستند چراکه کارخانه‌های تولید رب نیز محصول ما را نمی‌خرند.

سید عزیز موسوی رئیس میدان میوه و تره بار دزفول که جزء میادین فعال جنوب کشور است گفت: امسال بازار تره بار در هیچ زمینه و محصولی مناسب نیست و در حال حاضر گوجه فرنگی با قیمت هر کیلوگرم بین ۸ تا ۱۲ هزار ریال بستگی به کیفیت محصول از کشاورز خریداری می‌شود.

او با اشاره به هزینه‌های بالای برداشت محصول، حمل و نقل و دستمزد کارگران، ادامه داد: خرید و فروش محصول تولیدی براساس تقاضا در شهر‌های مختلف صورت می‌گیرد که امسال در کل بازار تره‌بار به صرفه نیست.

علیرضا ملک زاده مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شوش نیز گفت: ارقام مختلف محصول گوجه فرنگی در سطح ۹۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان در سال زراعی جاری کشت شد که پیش بینی می‌شود ۳۷ هزار تن محصول از این سطح برداشت شود.

او عملکرد این محصول را ۴۰ تن در هکتار اعلام کرد و اذعان داشت: این محصول در حال حاضر کمتر از ۱۰ هزار ریال از کشاورز خریداری می‌شود، این در حالی است که بیش از ۴۳۰ کشاورز در شهرستان شوش در سال زراعی جاری اقدام به کشت گوجه فرنگی کرده‌اند.

نبود الگوی کشت مناسب در سطح کشور، همزمانی برداشت محصول برخی استان‌ها از جمله کرمان، فارس و خوزستان و همچنین شیوع ویروس کرونا از عوامل افت شدید قیمت محصولات کشاورزی در سال زراعی جاری عنوان شده‌اند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کشت گوجه میوه و تره بار ویروس کرونا سال زراعی جاری گوجه فرنگی هزار ریال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۴۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۲۸۸۰ تن آسفالت در معابر غرب و شمال‌غرب تبریز

شهردار منطقه شش تبریز از توزیع ۲۸۸۰ تن آسفالت در معابر اصلی و فرعی این منطقه طی هفته گذشته خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، رضا جان‌فشان نوبری صبح امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ اظهار کرد: در راستای تسهیل تردد وسایل نقلیه، ارتقای ایمنی و بهسازی معابر، روکش مکانیزه و دستی آسفالت در سطح معابر شهرداری منطقه شش تبریز، تاکنون به میزان ۲۸۸۰ تن آسفالت طی هفته گذشته توزیع شده است.

وی افزود: علاوه بر روکش مکانیزه، عملیات لکه‌گیری و مرمت آسفالت به صورت مستمر و هفتگی در سطح منطقه توسط معاونت فنی و عمرانی شهرداری منطقه شش تبریز و کارگاه امانی خدمات شهری در حال انجام است.

شهردار منطقه شش تبریز خاطرنشان کرد: در این طرح، بهسازی معابر از جمله مسیرهای سه‌راهی فرودگاه، جاده کندروی قوناخلارباغی، شهرک امام خمینی (ره)، کوی پلیس و شهرک شهید دکتر بهشتی، خیابان خطیب، جاده سنتو و مایان به صورت مکانیزه و دستی بهسازی و مرمت شده است.

جان‌فشان نوبری تصریح کرد: بهسازی معابر اصلی و فرعی به ویژه محله‌های این منطقه از اولویت‌های مهم منطقه قرار دارد و برای عمران و نوسازی معابر و محلات، برنامه‌های مختلفی بر مبنای دستورالعمل‌های تعیین شده است.

کد خبر 751022

دیگر خبرها

  • کشت و برداشت ۱۵ کیلو گوجه فرنگی در گونی‌های پلاستیکی (فیلم)
  • اطلاعاتی مهم درباره غذاهای کنسروی
  • افرادی که آلرژی بهاری دارند چه غذاهایی بخورند؟
  • اجرای ۱۰۰ درصدی مصوبه الگوی کشت تنها راهکار تنظیم بازار میوه و صیفی
  • بازار سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی تامین است
  • طرز تهیه دمی گوجه یا استانبولی خوشمزه ؛ فوت و فن پختن دمی گوجه در کمترین زمان | با این ترفند سس گوجه فرنگی را خوشمزه کنید
  • آلرژی بهاری دارید؟ این مواد غذایی را بخورید
  • توزیع ۲۸۸۰ تن آسفالت در معابر غرب و شمال‌غرب تبریز
  • تولید ۲۴ هزار تن توت فرنگی در بابلسر
  • خاستگاه بسیاری از غذا‌های ملی ممکن است شما را شگفت زده کند!