Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالرضا گلپایگانی (معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره پاتوق شدن محلههای شوش، مولوی و هرندی برای معتادان، گفت: زمانی که فعالیت و زندگی در بخشی از شهر مختل می‌شود، تبدیل به مامنی می‌شود برای کسانی که از نظر اقتصادی توان کمتری دارند. متاسفانه بخش‌هایی از بافت مرکزی تهران به دلیل تحولات موجود در شهر، تبدیل به بافت ناکارآمد شهری شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران ادامه داد: تقریبا از سال ۱۳۸۰ بحث بهسازی بافت‌های فرسوده با روش‌های جدیدی که از مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری منتج شده، در دستور کار جدی‌تری نسبت به سابق قرار گرفته است؛ هرچند که این موضوع سابقه‌ای طولانی دارد. اصولا قانون نوسازی شهر تهران که از سال ۱۳۴۷ تصویب و ابلاغ شد و سازمان نوسازی شهر تهران براساس آن شکل گرفت، هدفش این بود که بافت‌های ناکارآمد را نوسازی کرده و ارتقا دهد تا کیفیت زندگی در آنجا بهبود یابد.

وی با بیان اینکه مجموعه‌ای از عوامل اقتصادی و اجتماعی وجود دارد که بخشی از فضاهای شهر را متاثر می‌کند، عنوان کرد: در رابطه با بافت‌های فرسوده، ما کل عوارض ساختمانی در این بافت‌ها را تخفیف می‌دهیم و از متقاضی هیچ‌گونه عوارضی دریافت نمی‌کنیم تا تشویق به ساخت‌وساز شود.

گلپایگانی افزود: علاوه بر این در محدوده بافت‌های شهری فعالیت‌های رونق‌بخشی نیز انجام داده‌ایم، به طور مثال یک سری مراکز تفریحی، گردشگری، پارک، فضای سبز در این بافت‌ها در نظر گرفته شده تا رونق زندگی را در آنجا افزایش دهد، اما هنوز راه درازی در پیش داریم و باید یک فعالیت چندجانبه انجام شود.

وی با تقدیر از جمع‌آوری معتادان در شوش، مولوی و هرندی که با هماهنگی شهرداری منطقه ۱۲ توسط نیروی انتظامی‌انجام شد، گفت: باید با پدیده موجود در این مناطق که برآیند اتفاقات اقتصادی و اجتماعی است، مقابله کنیم، اما آنچه که بنیادی‌تر است، رونق بخش‌های متروکه شهر است که ما سیاست‌هایی در این زمینه مدنظر داریم و در گذشته هم فعالیت‌هایی در این بخش‌ها انجام شده، اما هنوز زمان زیادی لازم داریم تا به یک فضای مطلوب شهری برسیم.

معاون شهردار تهران در پاسخ به این پرسش که چه تضمینی به مردم این مناطق می‌دهید که بدانند فضاهای بی‌دفاع، متروکه و فرسوده این مناطق به گونه‌ای نمی‌مانند که این معتادان یا معتادان دیگر پس از ترخیص از مرکز کهریزک دوباره برای مصرف مواد به این محلات بازنگردند، گفت: شهرداری، بسته‌های تشویقی سازمان نوسازی، بحث دفاتر خدمات تسهیل‌گری نوسازی بافت‌های فرسوده و تهیه طرح‌های موضعی و موضوعی که به رونق کار و فعالیت در این مناطق منجر شود، را دنبال می‌کند، اما این فعالیت‌ها کوتاه‌مدت نیستند که من بگویم به طور مثال ظرف ۳ ماه آینده آسمان به زمین می‌آید یا زمین به آسمان می‌رود و این فعالیت‌ها در بلندمدت جواب می‌دهد.

گلپایگانی تصریح کرد: بخش عمده‌ای از فضای ناکارآمد شهری محله‌های شوش، مولوی و هرندی متاثر از فعالیت سنگین اقتصادی بازار تهران است. بازار تهران انرژیی به این بافت‌ها می‌دهد و به دلیل صرفه اقتصادی برای بازاری‌ها، خیلی از خانه‌های واقع در این محدوده تبدیل به انبار می‌شوند. باید کار بزرگی را در مورد بازار تهران و نیازمندی‌های آن انجام دهیم که آن را نیز کلید زده‌ایم تا انرژی‌ای که بازار به بافت‌های پیرامونی خود وارد می‌کند، به سمت ارتقای کیفیت فضای زندگی برود. البته این هم کاری بلندمدت است و در کوتاه‌مدت ممکن نیست.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: شوش هرندی معاون شهردار بافت های فرسوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۶۵۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زاکانی: به جای ملک به مدیران وام بانکی دادیم!

آفتاب‌‌نیوز :

علیرضا زاکانی شهردار تهران در مورد اعطای وام ودیعه مسکن به مدیران شهرداری گفت: در دوره‌های مدیریت شهری قبلی به غلط املاک شهرداری را با قیمت پایین و با تقسیط به مدیران شهرداری می‌دادند و مدیران را صاحب خانه در بهترین نقاط شهر تهران کردند که ما این مسیر را خلاف عدالت می‌دانیم.

شهردار تهران افزود: ما از خانه سازمانی برخوردار نیستیم ممکن است برخی از قسمت‌های شهرداری مانند مترو، خانه سازمانی داشته باشد، اما مقصود من در سطح کلان شهرداری است و همچنین رویه غلط مدیران شهری قبلی را قبول نداریم چرا که عین بی عدالتی است و ظلم در حق داشته‌ها و سرمایه‌های شهر است یک مدیر چرا باید تخفیف ۵۰ درصدی و تقسیط چند ساله بگیرد چه فرقی با دیگران دارد؟

وی ادامه داد: ما نیازمند این هستیم که بتوانیم مدیرانی را که از شهرستان‌ها می‌آوریم و خانه ندارند مقدمات شرایط استقرار آن‌ها را فراهم کنیم، بهترین راهی که ما درنظر گرفتیم این بود که برای آن‌ها وام بگیریم با درصد بهره‌ای که بانک‌ها می‌گیرند و خود این مدیران این وام را در مرور زمان تسویه کنند.

زاکانی تاکید کرد: مقدمه این وام را تا هماهنگی با بانک به عنوان ودیعه به آن‌ها دادیم تا مستقر شوند و عنوان ودیعه را تبدیل به وام کردیم و خودشان امروز وامشان را پرداخت می‌کنند.
شهردار تهران افزود: هرکسی از مدیران که خانه داشته باشد ما به آن‌ها هیچ وامی نمیدهیم.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • بخشی از بدهی‌های بانکی شهرداری تهران با مولدسازی تسویه شد
  • تسویه ۲۰ همتی با بانک‌ها از طریق واریز و برداشت/ کارنامه موفق مدیریت شهری در اداره پایتخت
  • همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی
  • واکنش زاکانی به پرداخت ودیعه‌های سنگین مسکن به مدیران شهرداری تهران
  • خانه‌های منطقه ۲۲ تهران چند؟
  • زاکانی: به جای ملک به مدیران وام بانکی دادیم!
  • احداث فاز نخست بوستان جلالیه در محله گل محمدی
  • نقدی بر حصار کشی و اسباب‌کشی درختان از پارک‌ها
  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری