Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@04:18:13 GMT

محصول کاهوي کشاورزان شوش مشتري ندارد

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۸۷۶۰۰

محصول کاهوي کشاورزان شوش مشتري ندارد

خبرگزاري آريا - دزفول - ايرنا - فصل برداشت محصول کاهو از مزارع شهرستان شوش در حالي آغاز شده که قيمت اين محصول در بازار به شدت کاهش يافته و کشاورزان تمايلي به برداشت محصول از مزرعه ندارند.

به گزارش ايرنا کشاورزان کاهوکار شهرستان شوش که بين 50 تا 60 ميليون ريال براي کشت هر هکتار مزرعه با احتساب اجازه زمين هزينه کرده اند ، چشم انتظار مشتري براي فروش محصول مي باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تعدادي از کشاورزان شهرستان شوش در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشتند: قيمت فروش محصول کاهو در بازار استان خوزستان به حدي پايين است که حتي نصف هزينه تمام شده براي کشت و برداشت اين محصول را جبران نمي کند.
آنان افزودند: محصول کاهوي توليد شمال خوزستان به ويژه شهرستان شوش از کيفيت بالايي برخوردار بوده و در بازار سراسر کشور به عنوان يک محصول با کيفيت شناخته شده اما امسال به دليل اشباع بازار و کاهش قيمت کاهو اکنون روي دست کشاورزان باقي مانده است.
آنان با بيان اينکه بخش زيادي از محصول کاهو در مزارع شهرستان شوش آماده برداشت است اما به دليل نبود بازار در مزارع باقي مانده افزودند: برخي کشاورزان به دليل کسادي بازار به ناچار مزرعه کاهوي خود را که هزينه زيادي براي کشت آن کرده اند شخم زده و يا براي چراي دام به دامدار واگذار کنند.
به گزارش ايرنا قيمت هر کيلوگرم محصول کاهوي درجه يک در بازار عمده فروشي تره بار دزفول بين 2 هزار تا 4 هزار ريال مي باشد اين درحالي است که به گفته کشاورزان محصول کاهوي درجه يک در مزرعه با قيمت هر کيلوگرم يک هزار ريال نيز مشتري ندارد.
رئيس انجمن صنفي کشاورزان شوش نيز در خصوص مشکلات کشاورزان کاهوکار اين شهرستان به خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي گفت:به علت ناچيز بودن قيمت محصولات استراتژيکي چون گندم و ذرت دانه اي ،کشاورزان کشت اين محصولات را مقرون به صرفه ندانسته و به سراغ کشت صيفي جات و سبزي از جمله کاهو رفته اند.
عبدالرحيم رحيمي نيا گفت:استقبال کشاورزان شوش از کشت سبزي و صيفي در حالي است که بازار فروش اين محصولات مناسب نيست و در شرايطي که هر کشاورز براي کاشت و داشت يک هکتار کاهو همراه با اجاره زمين بين 50 تا 60 ميليون ريال هزينه کرده بازاري براي فروش محصول وجود ندارد و برخي کشاورز ناچار مزرعه را شخم زدند.
وي اجرا نشدن الگوي کشت و نبود برنامه ريزي را از دلايل ايجاد چنين مشکلي براي کشاورزان دانست و گفت:علاوه بر اين در حوزه بازرگاني خارجي و صادرات محصولات نيز مشکل داريم و با وجود اينکه کشورهاي همسايه به محصولات سبزي و صيفي توليد ما نياز دارند مشکلات و موانع صادرات باعث ضرر و زيان کشاورزان شده است.
عليرضا ملک زاده مدير جهاد کشاورزي شوش نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا سطح زير کشت مزارع کاهوي اين شهرستان را يکهزار و 390 هکتار عنوان کرد و گفت: با احتساب برداشت 45 تن محصول از سطح هر هکتار پيش بيني مي شود 62 هزار و 550 تن محصول از اين مزارع برداشت شود.
7278/6068
خبرنگار:رقيه کردي-انتشار:محمدعلي فريدپناه
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۸۷۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی تولید بیش از ۲۴ هزار تن باقلا در گلستان

ناظری گفت:سطح زیر کشت محصول باقلا در استان هزار و ۷۵۰ هکتار و میانگین عملکرد هر هکتار ۱۴ تن است.

او ادامه داد: برداشت محصول باقلا از اواخر فروردین ماه شروع شده و تاکنون ۶۵ درصد آن برداشت شده است.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی گلستان گفت: امسال میانگین قیمت خرید این محصول از کشاورز حدود ۱۲ هزار تومان است. 

ناظری گفت:این محصول بعد از برداشت علاوه بر بازار‌های استان به برخی از استان‌های دیگر نیز فرستاده می‌شود.

او افزود:مهمترین ارقام مورد کشت در استان ارقام برکت و فیض بوده که از ارقام دانه درشت است.

ناظری گفت: برداشت باقلا تا اواخر اردیبهشت ادامه دارد.

بهترین زمان کشت این محصول از ابتدای آبان تا اواسط آذر است.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • آیین شکرگزاری برداشت گل‌محمدی در سربیشه برگزار شد
  • موضوع اصلاح قیمت خرید گندم به درخواست کشاورزان پیگیری شد
  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • تولید ۲۴ هزار تن توت فرنگی در بابلسر
  • ۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف خوزستان انتقال داده شد
  • عملکرد بالای ۵ تن محصول گندم در مزارع کارون
  • پیش بینی تولید بیش از ۲۴ هزار تن باقلا در گلستان
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های خوزستان از دست رفت